Preskocit navigáciu

Veliteľské zhromaždenie 2024


Veliteľské zhromaždenie 2024

V dňoch 22.-23. októbra sa v katastri obce Vršatské Podhradie uskutočnilo veliteľské zhromaždenie veliteľa Čestnej stráže prezidenta SR. Zhromaždenie bolo rozdelené na topografickú a veliteľskú časť.

V rámci poznávacej časti sa prvý deň príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR zúčastnili prehliadky Ústavu na výkon trestu odňatia slobody a Ústavu na výkon väzby v Leopoldove. Príslušníci čestnej stráže boli oboznámení s históriou, štruktúrou, hlavným poslaním objektu a zároveň im bolo predstavené Múzeum väzenstva. Pri topografickej príprave sme si preverili schopnosti orientácie na trase Chmeľová okruh z Vršatského Podhradia a hradu Vršatec.

V rámci veliteľskej časti veliteľ útvaru plukovník Andrej TVRDOŇ a veliteľ sídla prezidenta SR plukovník Richard BENIAK spolu so zastupujúcim náčelníkom štábu majorom Tomášom MEDOM prostredníctvom odborných náčelníkov vyhodnotili splnenie priorít a hlavných úloh útvaru za I. Fázu VC 2023-2025.

Na záver veliteľ Čestnej stráže prezidenta SR plukovník Andrej TVRDOŇ poďakoval všetkým za odvedenú prácu a oboznámil príslušníkov velenia a štábu a veliteľov rôt s úlohami do ďalšieho obdobia.



Autor: kpt. Mgr. Dagmara ŠTEPÁNKOVÁ , Foto: rtn. Marián SIMAN - Dátum: 22.10.2024
Čítanosť: 43
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share