Preskocit navigáciu

Príprava do operácie ISAF


Príprava do operácie ISAF

V termíne 12. – 30.5.2014 bol v Centre výcviku a kynológie Vojenskej polície (CVaK VP) Vlkanová – Hronsek vykonaný výcvik príslušníkov Vojenskej polície do operácie ISAF.

Odborná príprava začala zdravotnou prípravou pod vedením inštruktora z 5. PŠU Žilina, ktorá bola zameraná na pravidlá a postupy pri záchrane zranených osôb v bojovej situácii.

Ďalšia časť odbornej prípravy bola zameraná na oboznámenie sa s operáciou, štúdiom SOP, vyplňovanie tlačív a podávanie hlásení a prípravu na výkon jednotlivých funkcií pod vedením inštruktorov z ÚVP Prešov, ktorí vo výučbe prezentovali vlastné skúsenosti z nasadenia v operácií ISAF. V praktických zamestnaniach boli prebrané písomnosti a dokumenty vedené počas výkonu hliadkovej činnosti, pri DN ako aj pri služobných zákrokoch. Taktiež bola vykonaná strelecká a ženijná príprava a použitie služobných zákrokov pod vedením inštruktorov CVaK VP.

Výcvik pre dvoch príslušníkov VP, ktorí budú plniť špeciálne úlohy ochrany a sprevádzania v Kábule bol rozšírený o 1 týždeň. Tento výcvik bol zameraný na topografickú prípravu, rádiokomunikáciu, jazdu v kolóne doplnenú ostrou streľbou a činnosť pri osobnej ochrane.


Príprava do operácie ISAFPríprava do operácie ISAFPríprava do operácie ISAFPríprava do operácie ISAFPríprava do operácie ISAF

Autor: kpt. Ing. Pavol Sálus , Foto: kpt. Ing. Pavol Sálus - Dátum: 17.06.2014
Čítanosť: 10804
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share