Preskocit navigáciu

Príslušníci Vojenskej polície na kurze Combat Life Saver


Príslušníci Vojenskej polície na kurze Combat Life Saver

V termíne 20. – 25. 7. 2014 sa uskutočnil kurz COMBAT LIFE SAVER v priestoroch Camp Aachen, Grafenwoehr Training Area, Nemecko.
Kurzu sa zúčastnilo 10 príslušníkov Vojenskej polície z ÚVP B. Bystrica a ÚVP Topoľčany a druhá polovica bola doplnená príslušníkmi US Army.Riadiacim kurzu boli inštruktori – zdravotníci s množstvom reálnych skúseností, ktoré mohli odovzdať počas teoretickej i praktickej činnosti.

Cieľom kurzu bolo zvládnutie princípov prvotnej záchrany života počas boja.
Úvod bol zameraný na dodržanie hlavných bojových úloh operácie, nadviazanie verbálneho alebo fyzického kontaktu, rýchle a dôrazné zamedzenie krvácania pomocou škrtidla, zabezpečenie voľných dýchacích ciest, priestrelov, zafixovanie devastačných zranení.
Ďaľšou kapitolou kurzu boli praktické ukážky spôsobov transportu zranených pomocou nosítok či obyčajnej deky a dvoch palíc.
Na záver kurzu sa uskutočnil výcvik v zmiešaných skupinách, doplnený akustickými efektami, dymovou clonou s cieľom vyhľadania a ošetrenia všetkých zranených s následným odsunom do bezpečného priestoru.
Príslušníkom Vojenskej polície, ktorí splnili podmienky záverečného preskúšania bolo vydané osvedčenie o absolvovaní kurzu.

V ďalších termínoch 3-8.8.2014 a 17-22.8.2014 absolvuje kurz 20 príslušníkov z ÚVP Prešov, ÚVP Topoľčany a CVaK VP Vlkanová.


Príslušníci Vojenskej polície na kurze Combat Life SaverPríslušníci Vojenskej polície na kurze Combat Life SaverPríslušníci Vojenskej polície na kurze Combat Life SaverPríslušníci Vojenskej polície na kurze Combat Life SaverPríslušníci Vojenskej polície na kurze Combat Life SaverPríslušníci Vojenskej polície na kurze Combat Life SaverPríslušníci Vojenskej polície na kurze Combat Life SaverPríslušníci Vojenskej polície na kurze Combat Life SaverPríslušníci Vojenskej polície na kurze Combat Life SaverPríslušníci Vojenskej polície na kurze Combat Life SaverPríslušníci Vojenskej polície na kurze Combat Life SaverPríslušníci Vojenskej polície na kurze Combat Life SaverPríslušníci Vojenskej polície na kurze Combat Life SaverPríslušníci Vojenskej polície na kurze Combat Life SaverPríslušníci Vojenskej polície na kurze Combat Life SaverPríslušníci Vojenskej polície na kurze Combat Life SaverPríslušníci Vojenskej polície na kurze Combat Life SaverPríslušníci Vojenskej polície na kurze Combat Life Saver

Autor: RVP TN , Foto: RVP TN - Dátum: 30.07.2014
Čítanosť: 11095
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share