Preskocit navigáciu

Odborná príprava vojenských policajtov


Odborná príprava vojenských policajtov

Dňa 20. januára 2016 sa tak ako každý rok príslušníci odboru operácií a policajných činností a odboru podpory policajného výkonu VP zdokonaľovali v odbornej príprave.

Prvej časti školenia bola pozornosť venovaná zmenám v zákone č.8/2009 Z. z. o cestnej premávke, kde prednášajúci mjr. Ing. Martin JAŠŠO upozornil prítomných na zmeny sadzieb pokút za dopravné priestupky počas jazdy v obci a mimo obce, zmenu jazdy v jazdných pruhoch, jazdy na diaľnici a rýchlostnej komunikácií a ďalšie zmeny v ustanovení tohto zákona. Súčasťou zamestnania bolo aj preskúšanie z pravidiel cestnej premávky.

Druhá časť zamestnania bola zameraná na prevádzku a premávku vojenských motorových vozidiel vojenskej polície, nrtm. Mgr. Peter LORENC vysvetlil najčastejšie nedostatky v evidencii, prevádzke techniky a povinnostiach vodičov takýchto vozidiel.

Veľmi zaujímavá bola tretia časť zamestnania. rtn. Mgr. Dagmar SUMEROVÁ, MSc. - Inštruktorka prvej pomoci pre žiadateľov o vodičské oprávnenie a vodičov - z prevádzkového práporu v teoretickej časti prednášky poukázala na veľmi dôležité prvotné a druhotné vyšetrenie postihnutého pri nehode, podanie prvej pomoci – úkony zachraňujúce život, priority a dôsledky poskytovania prvej pomoci. Ako reagovať a postupovať v situácií, keď je človek v šoku, v bezvedomí a aj počas epileptického záchvatu.
V praktickej časti demonštrovala správne použitie tlakového obväzu a obväzového materiálu počas krvácania, využitie trojrohej šatky a improvizovaných postupov pri ošetrovaní zlomenín, popálenín. S použitím modelu torza človeka predviedla kardio-pulmonálnu resuscitáciu dospelých a detí. Na záver odpovedala na otázky prítomných.


Odborná príprava vojenských policajtovOdborná príprava vojenských policajtovOdborná príprava vojenských policajtovOdborná príprava vojenských policajtov

Autor: šbnrtm. Radovan ORGONIK , Foto: rtn. SUMEROVÁ počas praktickej ukážky , Video: šbnrtm. Radovan ORGONIK - Dátum: 20.01.2016
Čítanosť: 7627
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share