Preskocit navigáciu

Návšteva výcvikového strediska nemeckého námorníctva


Návšteva výcvikového strediska nemeckého námorníctva
Dňa 16. marca 2017 vykonal štátny tajomník Ministerstva obrany SR Ing. Marián Saloň, PhD. spolu s riaditeľom Vojenskej polície SR plukovníkom PhDr. Michalom Migátom a pridelencom obrany SR v Spolkovej republike Nemecko plukovníkom Mgr. Ľudovítom Polušínom návštevu príslušníkov Vojenskej polície SR participujúcich na nadnárodnej časti výcviku pred nasadením do operácie EUNAVFOR MED Sophia.
Návšteva sa uskutočnila v priestoroch výcvikového centra nemeckého námorníctva (German Navy Damage Control Training Centre) v meste Neustadt in Holstein. Slovenská delegácia bola na mieste prijatá náčelníkom štábu nemeckého námorníctva admirálom Thorstnom Kählerom, veliteľom výcvikového strediska Mathiasom Metzom a veliteľom výcvikového centra Eckernford Mariom Finkom, v priestoroch ktorého sa uskutočňuje hlavná časť výcviku slovenských vojakov.
V úvode boli všetci prítomní oboznámený s výcvikovým strediskom Neustadt a s krátym vyhodnotením celkového priebehu výcviku príslušníkov VP, kde veliteľ Mario Flink vyjadril spokojnosť s priebehom prípravy, vedomosťami a schopnosťami príslušníkov Vojenskej polície SR. V ďalšej časti bola realizovaná návšteva jedného z trenažérov výcviku, kde sa práve príslušníci VP učili, ako reagovať v prípade poškodenia lode, ako zaceliť prípadné poškodenie trupu lode.
Na záver návštevy nasledovala voľna diskusia a poďakovanie sa nemeckej strane z úst štátneho tajomníka MO SR Ing. Mariána Saloňa, PhD. za nadštandardný  prístup nielen pri zabezpečovaní výcviku slovenských vojakov ale i za srdečné prijatie návštevy.   

Návšteva výcvikového strediska nemeckého námorníctvaNávšteva výcvikového strediska nemeckého námorníctvaNávšteva výcvikového strediska nemeckého námorníctvaNávšteva výcvikového strediska nemeckého námorníctva

Autor: Vojenská polícia - Dátum: 20.03.2017
Čítanosť: 6636
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share