Preskocit navigáciu

V Trenčíne sa stretli bývalí náčelníci a riaditelia Vojenskej polície


V Trenčíne sa stretli bývalí náčelníci a riaditelia Vojenskej polície Riaditeľ Vojenskej polície plukovník Michal Migát založil v roku 2016 novú tradíciu vianočného stretnutia s predchádzajúcimi náčelníkmi a riaditeľmi Vojenskej polície. V Trenčíne sa preto 22. decembra 2017 stretol so svojimi predchodcami vo funkcii. Jeho pozvanie prijali jeho štyria predchodcovia. Generálmajor v. v. Jiří Egg a plukovníci vo výslužbe a v zálohe Libor Gašpierik, Stanislav Bero a Milan Mezovský.

„Chcel by som sa s mojimi predchodcami vo funkcii častejšie stretávať. Je to z mojej strany úcta k ich práci, ktorú vykonali v prospech Vojenskej polície a ozbrojených síl a na druhej strane pre mňa bohatá studnica poznatkov a skúseností, ktoré by bolo škoda nevyužiť, neinšpirovať sa nimi.“ priznáva plukovník Migát.

Každý z náčelníkov a riaditeľov, počínajúc generálom Eggom, pokračujúc plukovníkmi vo výslužbe a v zálohe Liborom Gašpierikom, nebohým Františkom Zemkom, Stanislavom Berom, Milanom Mezovským, Jaroslavom Hamárom či Milanom Hamarom v čase výkonu funkcie urobil kus práce v prospech Vojenskej polície. Veď práve Vojenská polícia bola ešte v podmienkach federálnej armády ČSFR jej prvou, plne profesionálnou zložkou.

V príjemnej adventnej atmosfére plukovník Migát oboznámil hostí so súčasnými štruktúrami a úlohami, ktoré plní Vojenská polícia.
Za bývalých náčelníkov a riaditeľov Vojenskej polície poďakoval za milé stretnutie generálmajor v. v. Jiří Egg.

V Trenčíne sa stretli bývalí náčelníci a riaditelia Vojenskej polícieV Trenčíne sa stretli bývalí náčelníci a riaditelia Vojenskej polícieV Trenčíne sa stretli bývalí náčelníci a riaditelia Vojenskej polície

Autor: VP - Dátum: 27.12.2017
Čítanosť: 7237
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share