Preskocit navigáciu

Vojenská polícia pripravila pre deti z detského domova tri dni plné zážitkov


Vojenská polícia pripravila pre deti z detského domova tri dni plné zážitkov

Vojenská polícia pripravila pre deti z Detského domova v Kráľovej Lehote trojdňový detský kemp so zaujímavým programom. Deti vo veku od 9 do 17 rokov si v prostredí Centra výcviku Lešt a Odboru výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová – Hronsek užilo akčný program plný nových zážitkov.

„Naším cieľom je dopriať týmto deťom nezabudnuteľné zážitky a aspoň z časti im vynahradiť to, čo im život v detskom domove nedoprial. Deti sú naša budúcnosť. My chceme byť súčasťou ich prítomnosti a spraviť ju aspoň o trochu krajšou,“ uviedol riaditeľ Vojenskej polície plk. Michal Migát.

Počas kempu, ktorý trval od 17. do 19. apríla získali deti mnoho teoretických poznatkov z dopravnej, kynologickej, topografickej a zdravotnej oblasti. Každá teória bola prepojená s praxou, vďaka čomu si deti na tri dni vyskúšali aktivity, ktoré sú súčasťou každodennej práce príslušníka Vojenskej polície. Deti sa spolu s vychovávateľmi zúčastnili rôznych motivačných aktivít. Úspešne prešli napríklad fyzickými záťažami, pričom vyvrcholením pre ne bolo lezenie a služobná kynológia, o ktorú mali deti veľký záujem.

Príslušníci Vojenskej polície sa s deťmi a ich vychovávateľmi stretávajú pravidelne už od roku 2011. „Na začiatku iniciatívy stáli naši príslušníci, z ktorých jeden tiež vyrastal v tomto detskom domove. V prvopočiatkoch spočívala naša spolupráca len v statických a dynamických ukážkach pre deti a som rád, že v súčasnosti si už môžu na tri plné dni vyskúšať prácu vojenského policajta,“ doplnil podplukovník Marián Turanský.

Autor: MO SR - KOd,

Video + ďaľšie foto na stránkach MO SR www.mosr.sk  - autor : Ivan Kelement

http://www.mosr.sk/41729-sk/vojenska-policia-pripravila-pre-deti-z-detskeho-domova-tri-dni-plne-zazitkov/

 


Vojenská polícia pripravila pre deti z detského domova tri dni plné zážitkovVojenská polícia pripravila pre deti z detského domova tri dni plné zážitkovVojenská polícia pripravila pre deti z detského domova tri dni plné zážitkovVojenská polícia pripravila pre deti z detského domova tri dni plné zážitkovVojenská polícia pripravila pre deti z detského domova tri dni plné zážitkovVojenská polícia pripravila pre deti z detského domova tri dni plné zážitkovVojenská polícia pripravila pre deti z detského domova tri dni plné zážitkovVojenská polícia pripravila pre deti z detského domova tri dni plné zážitkovVojenská polícia pripravila pre deti z detského domova tri dni plné zážitkovVojenská polícia pripravila pre deti z detského domova tri dni plné zážitkovVojenská polícia pripravila pre deti z detského domova tri dni plné zážitkovVojenská polícia pripravila pre deti z detského domova tri dni plné zážitkovVojenská polícia pripravila pre deti z detského domova tri dni plné zážitkovVojenská polícia pripravila pre deti z detského domova tri dni plné zážitkovVojenská polícia pripravila pre deti z detského domova tri dni plné zážitkovVojenská polícia pripravila pre deti z detského domova tri dni plné zážitkovVojenská polícia pripravila pre deti z detského domova tri dni plné zážitkovVojenská polícia pripravila pre deti z detského domova tri dni plné zážitkovVojenská polícia pripravila pre deti z detského domova tri dni plné zážitkovVojenská polícia pripravila pre deti z detského domova tri dni plné zážitkovVojenská polícia pripravila pre deti z detského domova tri dni plné zážitkov

Autor: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 20.04.2018
Čítanosť: 7285
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share