Preskocit navigáciu

GUARDIAN ANGELS


GUARDIAN ANGELS

      V dňoch 14. a 15. augusta 2018 sa v priestoroch odboru krízového manažmentu, výcviku a kynológie Vlkanová uskutočnil workshop na tému „Guardian Angels - Greater Middle East“. Cieľom tohto workshopu bola prezentácia výcviku Vojenskej polície a možného smerovania v príprave čoraz viac aktuálnejšej taktickej spôsobilosti v medzinárodnom krízovom manažmente. Úspešné splnenie tejto zodpovednej úlohy má nielen operačný, ale miestami až strategický dopad na všetkých partnerov (koaličné jednotky, domáce bezpečnostné zložky, ale aj lokálne obyvateľstvo) v danom priestore operácie/misie.
     Workshopu sa zúčastnili vybraní príslušníci krízového manažmentu Vojenskej polície a príslušníci 5.pŠU Žilina, ktorí majú taktiež dostatočné praktické skúsenosti s plnením tejto úlohy. Počas workshopu boli prezentované oblasti: koncepcia výcviku, plnenie úloh Guardian Angels, možné scenáre, aj praktický výcvik zameraný na takticko – strelecké úlohy v rôznych podmienkach. Zúčastnené strany sa dohodli na pokračovaní vzájomnej spolupráce a zvýšení svojich taktických zručností, ktoré môžu prispieť k zvýšeniu kvality pripravenosti personálu v medzinárodnom krízovom manažmente.


Guardian AngelsGuardian AngelsGuardian Angels

Autor: Odbor krízového manažmentu, výcviku a kynológie Vlkanová, Hronsek , Foto: OKMVaK Vlkanová Hronsek - Dátum: 13.09.2018
Čítanosť: 7552
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share