Preskocit navigáciu

Výjazdová skupina Vojenskej polície na odbornej policajnej súťaži „Miesto činu 2018“


Výjazdová skupina Vojenskej polície na odbornej policajnej súťaži „Miesto činu 2018“

V dňoch 12.9. a 13.9.2018 Úrad kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru Slovenskej republiky usporiadal odbornú policajnú súťaž „Miesto činu 2018“ v priestoroch školiaceho strediska Slovenskej pošty, a.s. Belušské Slatiny.


Usporiadatelia vytvorili 12 identických miest s modelovou situáciou obzvlášť závažného zločinu, na ktorých si zmerali sily 3 výjazdové skupiny z Českej republiky, 8 výjazdových skupín zastupujúcich jednotlivé krajské riaditeľstvá Policajného zboru Slovenskej republiky a výjazdová skupina Vojenskej polície Odboru policajného výkonu Prešov zložená z veliteľa výjazdovej skupiny kpt. Ing. Mareka MAKANA, kriminalistického technika rtm. Radoslava GÍMEŠA a ďalšieho člena výjazdovej skupiny por. Ing. Martina ANDRÁŠA. Súťaže sa zúčastnili aj príslušníci Oddelenia odhaľovania a dokumentovania trestnej činnosti Vojenskej polície Trenčín npor. Ing. Peter HÁZY a nrtm. Marian ORAVEC.

 
Úlohou výjazdových skupín bolo vyhľadať a zaistiť nainscenované kriminalistické stopy s použitím kriminalisticko-technických metód, ktoré by viedli k odhaleniu páchateľa a objasneniu spôsobu spáchania trestného činu. Činnosť jednotlivých výjazdových skupín na zinscenovanom mieste činu hodnotila rozhodcovská komisia zložená z odborníkov Policajného zboru.


Príslušníci Vojenskej polície v silnej konkurencii výjazdových skupín Policajného zboru Slovenskej republiky a Polície Českej republiky obstáli. Na mieste činu vyhľadali a zaistili nainscenované kriminalistické stopy a z odbornej súťaže si odniesli nové poznatky a postupy, ktoré využijú v praxi na mieste činu a pri objasňovaní trestných činov v rezorte Ministerstva obrany.


Výjazdová skupina Vojenskej polície na odbornej policajnej súťaži „Miesto činu 2018“Výjazdová skupina Vojenskej polície na odbornej policajnej súťaži „Miesto činu 2018“

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 14.09.2018
Čítanosť: 7122
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share