Preskocit navigáciu

Spoločný výcvik s Policajným zborom v zlaňovaní z vrtužníka


Spoločný výcvik s Policajným zborom v zlaňovaní z vrtužníka

Štyria príslušníci Vojenskej polície sa 12. až 16. augusta zúčastnili spoločného výcviku v prácach vo výškach nad vodnou hladinou. Výcvik pozostával v precvičení a zosúladení postupov pri alternatívnom vysadzovaní z vrtužníka pomocou lanových techník - výsadok pomocou tenkého lana, výsadok pomocou hrubého lana Fast Rope, evakuácia pomocou podvesu, výsadky do vody z nízkeho letu a výsadky pomocou hrubého lana Fast Rope do člna.
Vojenský policajti majú alternatívne výsadky z vrtužníka ako jednu zo spôsobilostí, ktoré využívali aj pri nasadení v misii v stredozemnom mori EUNAVFOR MED SOPHIA.
(https://www.operationsophia.eu/)
Výcvik organizoval Odbor výcviku Prezídia Policajného zboru SR. Následný spoločný výcvik príslušníkov Vojenskej polície a Policajného zboru sa plánuje na mesiac september a zdokonažova sa budeme vo výsadkoch z vrtužníka Black Hawk. Spoločné výcviky majú vežký prínos pre zúčastnené strany, pretože zosúlaďujú pracovné postupy všetkých zložiek Ozbrojených bezpečnostných zborov (MO SR, MV SR), ktoré by v prípade potreby riešenia krízových situácií boli nasadzované spoločne.


Spoločný výcvik s PZ SR v zlaňovaní z vrtužníkaSpoločný výcvik s PZ SR v zlaňovaní z vrtužníkaSpoločný výcvik s PZ SR v zlaňovaní z vrtužníkaSpoločný výcvik s PZ SR v zlaňovaní z vrtužníkaSpoločný výcvik s PZ SR v zlaňovaní z vrtužníkaSpoločný výcvik s PZ SR v zlaňovaní z vrtužníkaSpoločný výcvik s PZ SR v zlaňovaní z vrtužníkaSpoločný výcvik s PZ SR v zlaňovaní z vrtužníka

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia , Video: Vojenská polícia - Dátum: 23.08.2019
Čítanos: 8475
Verzia pre tlač

Skoči na menu


Share