Preskocit navigáciu

Oslava 20. výročia vzniku Vojenskej polície


Oslava 20. výročia vzniku Vojenskej polície

Dňa 24. februára 2011 sa v Posádkovom klube v Trenčíne uskutočnilo slávnostné zhromaždenie vojenských policajtov pri príležitosti osláv 20. výročia vzniku Vojenskej polície. Zablahoželať nám prišli ctení hostia - Minister obrany SR Ľubomír GALKO, vedúci služobného úradu MO Peter PLUČINSKÝ, generalita OS SR na čele s náčelníkom GŠ OS SR generálom Ľubomírom BULÍKOM.


Zhodnotili sme činnosť našej zložky počas 20 rokov, urobili sme prierez našej aktuálnej organizačnej štruktúry so zameraním a položením dôrazu na činnosť jednotlivých oddelení, skupín. Skonštatovali sme, že dvadsať rokov nie je veľmi dlhé obdobie, ale môžeme byť právom hrdí na výsledky, ktoré sme za toto obdobie dosiahli.


V úvode slávnostného zhromaždenia odzneli slová ordinára OS a OZ SR biskupa Františka RÁBEKA, pri ktorých sme si spomenuli na všetkých našich kolegov, ktorí už nie sú medzi nami. S úctou sme si spomenuli na kolegov, ktorí tragicky zahynuli pri leteckom nešťastí v roku 2006 počas návratu z operácie KFOR pri obci Hejce Venovali sme im tichú spomienku a ich pamiatku sme si uctili minútou ticha.


So slávnostným príhovorom vystúpil riaditeľ Vojenskej polície plukovník Jaroslav HAMÁR a o slovo požiadal aj ministra obrany Ľubomír GALKO.


Nasledoval krst knihy o Vojenskej polícii a DVD o činnosti VP, ktoré vznikli pri tejto príležitosti. Krstní otcovia - minister obrany a náčelník GŠ – ranami obuškom uviedli publikáciu a DVD do života.


Ocenenie súčasných a bývalých príslušníkov sa stalo súčasťou takýchto osláv. Vedúci oddelenia personálneho manažmentu vyhlásil rozkaz náčelníka GŠ o udelení medailí a odznakov a rozkaz o udelení medailí a plakiet riaditeľa VP.


Oficiálna časť slávnostného zhromaždenia sa skončila odnesením štátnej zástavy a pódium patrilo folklórnemu súboru Jánošik. Po vystúpení, riaditeľ VP pozval hostí a vojenských policajtov do univerzálnej sály, kde bolo pripravené malé občerstvenie a kde sme strávili príjemný zvyšok slávnostného dňa.

napísali o nás:

http://www.zw.wp.mil.pl/pl/1_335.html

 



Oslava 20. výročia vzniku Vojenskej polícieOslava 20. výročia vzniku Vojenskej polícieOslava 20. výročia vzniku Vojenskej polícieOslava 20. výročia vzniku Vojenskej polícieOslava 20. výročia vzniku Vojenskej polícieOslava 20. výročia vzniku Vojenskej polícieOslava 20. výročia vzniku Vojenskej polícieOslava 20. výročia vzniku Vojenskej polícieOslava 20. výročia vzniku Vojenskej polícieOslava 20. výročia vzniku Vojenskej polícieOslava 20. výročia vzniku Vojenskej polícieOslava 20. výročia vzniku Vojenskej polícieOslava 20. výročia vzniku Vojenskej polícieOslava 20. výročia vzniku Vojenskej polícieOslava 20. výročia vzniku Vojenskej polície

Autor: RVP , Foto: RVP - Dátum: 01.03.2011
Čítanosť: 26065
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share