Preskocit navigáciu

Pracovná návšteva v jednotke Vojenskej polície - UNFICYP


Pracovná návšteva v jednotke Vojenskej polície - UNFICYP

V uplynulých dňoch najvyšší vojenský predstaviteľ misie /Force Commander/ UNFICYP Cyprus generálmajor Chao LIU vykonal spolu so svojím tímom inšpekciu všetkých vojenských jednotiek a zložiek v jednotlivých sektoroch a na veliteľstve v Nikózii. Jednotku Vojenskej polície /Force Military Police Unit – FMPU/ navštívil 22. novembra 2012.

V úvode pracovnej návštevy Force Provost Marshal stručne informoval generála Chao Liu o činnosti, poslaní a pozícii, ktorú zastáva jednotka Vojenskej polície /FMPU/ v predmetnej misii. V ďalšom bode programu inšpekcie mu bola prakticky od prezentovaná činnosť a postup skupiny špeciálneho vyšetrovania /vyšetrovateľa a kriminalistického technika/ na mieste činu v zmysle spôsobilostí FMPU, pričom si mal možnosť prakticky vyskúšať predbežnú identifikáciu drog použitím jednorazových narkotesterov.

Najvyšší vojenský predstaviteľ misie UNFICYP bol taktiež oboznámený s postupom, obsahom a spôsobom žurnalizácie vyšetrovacích spisov, od genézy udalosti až po meritórne rozhodnutie.

Zástupca Provost Marshal-a mjr. Mgr. Milan CEROVSKÝ v zastúpení riaditeľstva Vojenskej polície odovzdal v priebehu inšpekcie generálmajorovi Chao Liu-mu informačné a propagačné materiály o Vojenskej polícii.

V závere inšpekcie sa generálmajor Chao Liu pozitívne vyjadril o činnosti príslušníkov jednotky Vojenskej polície v medzinárodnom krízovom manažmente, pričom vysoko ohodnotil slovenských a britských príslušníkov, pretože tieto krajiny majú profesionálnych príslušníkov Vojenskej polície, ktorí v štruktúre FMPU zastávajú rozhodujúce pozície.


Pracovná návšteva v jednotke Vojenskej polície - UNFICYPPracovná návšteva v jednotke Vojenskej polície - UNFICYPPracovná návšteva v jednotke Vojenskej polície - UNFICYP

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 10.12.2012
Čítanosť: 19607
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share