Preskocit navigáciu

Kynologická stáž


Kynologická stáž

Dňa 16. októbra 2013 sa na Oddelení kynológie riaditeľstva Vojenskej polície uskutočnila kynologická stáž žiakov druhého ročníka odboru kynológie zo SOŠ poľnohospodárstva a služieb na vidieku v Žiline. Hlavným kynológom Bc. Ivanom Lakomčíkom bola vykonaná prezentácia služobnej kynológie v rezorte obrany. V priebehu stáže ktp. MVDr. Juraj Slíz, vojenský veterinárny lekár, vykonal prednášku o veterinárnom zabezpečení služobných psov so zameraním na ošetrovanie, vakcináciu, prevenciu, úrazy a pod. Inštruktori Skupiny výcviku psovodov a psov Centra výcviku a kynológie nrtm. Peter Smädo a nrtm. Jaroslav Kostolný spoločne s frekventantmi zaradenými v kynologických kurzoch predviedli praktické ukážky výcviku a použitia služobných psov Vojenskej polície a Ozbrojených síl SR.

Riaditeľ SOŠ Ing. Ľubomír Schvarc poďakoval zúčastneným príslušníkom za vykonanie kynologickej stáže a požiadal o ďalšie rozvíjanie spolupráce príslušníkov Vojenskej polície a SOŠ v oblasti kynológie.


Kynologická stážKynologická stážKynologická stážKynologická stážKynologická stážKynologická stážKynologická stážKynologická stáž

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 05.11.2013
Čítanosť: 11581
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share