Frekventanti dôstojníckeho kurzu na návšteve u vojenských policajtov


Frekventanti dôstojníckeho kurzu na návšteve u vojenských policajtov

Dňa 11. decembra 2013 navštívili frekventanti 10. dôstojníckeho kurzu pre absolventov vysokých škôl Centra vzdelávania Akadémie ozbrojených síl M. R. Štefánika z Liptovského Mikuláša Centrum výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová - Hronsek.

Cieľom návštevy bolo získanie všeobecného prehľadu, oboznámenie sa s činnosťou, pôsobnosťou, povinnosťami a oprávneniami Vojenskej polície. V Centre výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová – Hronsek ich privítal zástupca veliteľa mjr. Ing. Robert Schütz a počas svojej prezentácie ich oboznámil s históriou centra, organizačnou štruktúrou jeho poslaním a druhmi kurzov, ktoré vykonáva nielen v prospech Vojenskej polície, ale aj ozbrojených síl SR a iných ozbrojených bezpečnostných zborov pôsobiacich v Slovenskej republike. Štábny nadrotmajster JUDr. Dalibor Čepček svoju prednášku upriamil na zákon č. 124/1992 Zb. o Vojenskej polícii v znení neskorších predpisov a jednotlivé ustanovenia v zákone prenášal do praxe. Poverený kynológ útvaru nrtm. Ján Jánošík im so svojimi kolegami predviedol dynamické ukážky činnosti psovodov a psov pri detekcii drog, výbušnín a činnosť pri zadržiavaní narušiteľa vojenského objektu. Frekventanti „nakukli“ do telocvične, kde práve kpt. Ing. Pavol Sálus a nrtm. Patrik Štefko vykonávali nácvik služobných zákrokov. Mali možnosť si ho aj vyskúšať a na vlastnej koži sa presvedčiť, že hmaty, chvaty, údery a kopy na spacifikovanie páchateľa sú naozaj veľmi bolestivé a fungujú v praxi. Frekventanti dôstojníckeho kurzu odmenili odvážlivcov z vlastných radov búrlivým potleskom.

Centrum výcviku a kynológie Vojenskej polície Vlkanová - Hronsek už dlhodobo spolupracuje s Akadémiou ozbrojených síl M. R. Štefánika v Liptovskom Mikuláši a udržiava tak kontakt s akademickou obcou.


Frekventanti dôstojníckeho kurzu na návšteve u vojenských policajtovFrekventanti dôstojníckeho kurzu na návšteve u vojenských policajtovFrekventanti dôstojníckeho kurzu na návšteve u vojenských policajtovFrekventanti dôstojníckeho kurzu na návšteve u vojenských policajtovFrekventanti dôstojníckeho kurzu na návšteve u vojenských policajtovFrekventanti dôstojníckeho kurzu na návšteve u vojenských policajtovFrekventanti dôstojníckeho kurzu na návšteve u vojenských policajtovFrekventanti dôstojníckeho kurzu na návšteve u vojenských policajtovFrekventanti dôstojníckeho kurzu na návšteve u vojenských policajtovFrekventanti dôstojníckeho kurzu na návšteve u vojenských policajtov

Autor: VP , Foto: VP - Dátum: 13.12.2013
Čítanosť: 15546
Verzia pre tlač

Skočiť na menu