Preskocit navigáciu

Výcvik odstreľovačov


Výcvik odstreľovačov

V dňoch 1. až 12. decembra 2014 sa uskutočnil v priestoroch Centra výcviku Lešť kurz odstreľovačov vojenskej polície. Cieľom kurzu bolo pripraviť a zdokonaliť odstreľovačov v celom spektre prípravy činnosti odstreľovača v rôznych podmienkach pôsobenia.
Výcvik bol zameraný na presnosť streľby v rôznych streleckých pozíciách, ako aj za rôznych svetelných a poveternostných podmienok. Odstreľovač nie je len špičkový strelec, ale musí zvládať súbor úloh, ktoré si vyžadujú veľkú mieru pozornosti, vedomostí a v neposlednom rade aj dostatočnú fyzickú zdatnosť.
Veľkým benefitom tohto výcviku bola spolupráca v rámci rezortu MO SR, čo prispelo k skvalitneniu výcviku odstreľovačov. V tomto kurze boli aplikované nové prvky fyzickej a psychickej relaxácie, záťažové fyzické testy, cvičenia očnej jogy a iné zaujímavé a užitočné aktivity.
Všetky získané znalosti a vedomosti boli preverené záverečným cvičením, v ktorom všetci odstreľovači nielenže splnili stanovené ciele, ale preukázali aj tímovú spoluprácu a vzájomnú pomoc.


Výcvik odstreľovačovVýcvik odstreľovačovVýcvik odstreľovačovVýcvik odstreľovačov

Autor: VP - Dátum: 19.12.2014
Čítanosť: 10014
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share