Preskocit navigáciu

Začalo sa medzinárodné cvičenie SHARP LYNX 2016


Začalo sa medzinárodné cvičenie SHARP LYNX 2016

Dňa 4. júna 2016 sa oficiálne začalo medzinárodné cvičenie Mnohonárodného práporu vojenskej polície NATO MNMPBAT pod názvom SHARP LYNX-16 v Miňsk Mazowiecki v Poľskej republike.
Tohtoročné cvičenie je jedičné z dvoch dôvodov. Po prvýkrát sú do mnohonárodného práporu vojenskej polície zapojení aj príslušníci Vojenskej polície USA. Špeciálnou úlohou tohto práporu bude zabezpečiť najväčšie cvičenie v Poľsku za účasti 38 000 vojakov z 24 krajín pod názvom ANAKONDA-16.
Mnohonárodný prápor vojenskej polície NATO MNMPBAT je medzinárodná vojenská jednotka pod velením NATO zložená z národných vojensko-policajných jednotiek prispievajúcich špecifickým a špecializovaným rámcom spôsobilostí spojených s individuálnymi právomocami, ktorými nedisponujú žiadne iné druhy síl NATO.
Prápor bol založený v roku 2007. Poľsko je vedúcou krajinou, Slovenská republika, Česko a Chorvátsko sú participujúcimi krajinami, a tento rok aj príslušníci Vojenskej polície USA.
SHARP-LYNX-16 je medzinárodné taktické cvičenie počas ktorého sa podriadené jednotky z Česka, Slovenskej republiky, Chorvátska a USA zameriavajú na ochranu života a zdravia účastníkov, ako aj na zaistenie bezpečnosti a verejného poriadku v priestoroch, kde sa nachádzajú cvičiaci vojaci.


Začalo sa medzinárodné cvičenie SHARP LYNX 2016Začalo sa medzinárodné cvičenie SHARP LYNX 2016Začalo sa medzinárodné cvičenie SHARP LYNX 2016

Autor: Vojenská polícia PL - Dátum: 04.06.2016
Čítanosť: 6685
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share