Preskocit navigáciu

V Trenčíne sa stretli bývalí náčelníci a riaditelia Vojenskej polície


V Trenčíne sa stretli bývalí náčelníci a riaditelia Vojenskej polície

Riaditeľ Vojenskej polície plukovník Michal Migát založil novú tradíciu. V Trenčíne sa 9. decembra stretol so svojimi predchodcami vo funkcii. Jeho pozvanie prijali okrem posledného riaditeľa všetci žijúci (plukovník František Zemko už zomrel), vrátane generálmajora v. v. Jiřího Egga, ktorý bol historicky prvým Náčelníkom VP.

„Chcel by som založiť novú tradíciu a s mojimi predchodcami vo funkcii sa častejšie stretávať. Je to z mojej strany úcta k ich práci, ktorú vykonali v prospech Vojenskej polície a ozbrojených síl a na druhej strane pre mňa bohatá studnica poznatkov a skúseností, ktoré by bolo škoda nevyužiť, neinšpirovať sa nimi. Chcel by som založiť Klub bývalých riaditeľov a predstaviteľov Vojenskej polície. Priznávam, že som sa v tomto smere inšpiroval Klubom generálov,“ priznáva plukovník Migát. Neskrýval spokojnosť z bohatej účasti na historicky prvom stretnutí.

Každý z náčelníkov a riaditeľov, počínajúc generálom Eggom, pokračujúc plukovníkmi vo výslužbe a v zálohe Liborom Gašpierikom, nebohým Františkom Zemkom, Stanislavom Berom, Milanom Mezovským, Jaroslavom Hamárom či Milanom Hamarom v čase výkonu funkcie urobil kus práce v prospech Vojenskej polície. Veď práve Vojenská polícia bola ešte v podmienkach federálnej armády ČSFR jej prvou, plne profesionálnou zložkou.

V príjemnej adventnej atmosfére plukovník Migát spoločne s riaditeľom Odboru podpory policajného výkonu plukovníkom Vladimírom Poláčekom a riaditeľom Odboru policajného výkonu Bratislava podplukovníkom Štefanom Masarykom oboznámili hostí so súčasnými štruktúrami a úlohami, ktoré plní Vojenská polícia. Okrem iného aj v rámci medzinárodného krízového manažmentu v operácii Resolute Support v Afganistane, v misii EUFOR – ALTHEA v Bosne a Hercegovine, v misii OSN UNFICYP na Cypre, v rámci mnohonárodného práporu vojenskej polície NATO (MNMPBAT), či pri zabezpečení akcií počas slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie (SK PRES EÚ 2016). Za bývalých náčelníkov a riaditeľov Vojenskej polície poďakoval za milé stretnutie generálmajor v. v. Jiří Egg.


V Trenčíne sa stretli bývalí náčelníci a riaditelia Vojenskej polícieV Trenčíne sa stretli bývalí náčelníci a riaditelia Vojenskej polícieV Trenčíne sa stretli bývalí náčelníci a riaditelia Vojenskej polícieV Trenčíne sa stretli bývalí náčelníci a riaditelia Vojenskej polícieV Trenčíne sa stretli bývalí náčelníci a riaditelia Vojenskej polície 2V Trenčíne sa stretli bývalí náčelníci a riaditelia Vojenskej polície 2V Trenčíne sa stretli bývalí náčelníci a riaditelia Vojenskej polície 2V Trenčíne sa stretli bývalí náčelníci a riaditelia Vojenskej polície 2V Trenčíne sa stretli bývalí náčelníci a riaditelia Vojenskej polície 3V Trenčíne sa stretli bývalí náčelníci a riaditelia Vojenskej polície 3V Trenčíne sa stretli bývalí náčelníci a riaditelia Vojenskej polície 3V Trenčíne sa stretli bývalí náčelníci a riaditelia Vojenskej polície 3V Trenčíne sa stretli bývalí náčelníci a riaditelia Vojenskej polície 4V Trenčíne sa stretli bývalí náčelníci a riaditelia Vojenskej polície 4V Trenčíne sa stretli bývalí náčelníci a riaditelia Vojenskej polície 4

Autor: MO SR Jozef ŽIAK , Foto: autor - Dátum: 12.12.2016
Čítanosť: 8272
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share