Medzinárodný deň detí pre deti zo škôl vo Vysokých Tatrách


Medzinárodný deň detí pre deti zo škôl vo Vysokých Tatrách

Dňa 31.05.2017 sa v priestoroch rekreačného parku v Tatranskej Lomnici uskutočnilo podujatie – Medzinárodný deň detí pre deti zo škôl vo Vysokých Tatrách.

Uvedené podujatie organizoval miestny mestský úrad spolu s príslušníkmi Mestskej polície Vysoké Tatry. Na slávnosti sa zúčastnili príslušníci z viacerých ozbrojených zborov, bezpečnostných a záchranných zložiek. Dynamické a statické ukážky okrem Mestskej polície, psovoda OR PZ Poprad, hasičov, kriminalistických technikov a zdravotných záchranárov predviedli aj príslušníci Vojenskej polície z oddelenia PV Prešov – nrtm. Miroslav ANDREJ a rtm. Mgr. Ján ONĎÁK, z oddelenia KM Prešov rtm. Kamil KAŠČÁK a rtn. Kvetoslav SLOBODA a z oddelenia vyšetrovania – východ des. Martin HÁMOR.

 V priestoroch sa ďalej nachádzali príslušníci z regrutačného strediska, ktorí deťom priblížili prácu profesionálneho vojaka, ako aj realizovali pre nich rôzne zábavné vsuvky či obdarili ich rôznymi presentami. Menovaní pýtajúcim sa deťom vysvetľovali ako pracujú vojenskí policajti, ukázali techniku (VW Touareg, Land Rover Defender a Aligator), v ktorých si mohli deti posedieť, pofotiť sa pri vozidlách či zablikať si výstražným znamením. U príslušníkov OKM Prešov si mohli vyskúšať výzbroj a výstroj vojenského policajta (obranná tyč, obranný štít, taktická vesta a iné), kde boli deti nadšené a zároveň prekvapené z toľkej zbroje. U kriminalistického technika mohli nahliadnuť do kufríka, ktorý sa využíva pri výjazdoch a zároveň sa mohli pýtať na rôzne činnosti z tejto oblasti.

Uvedená slávnosť ku dňu detí bola na veľmi profesionálnej úrovni. Každý mal svoje miesto, bol zabezpečený pitný režim a naokolo vládol pokoj a príjemná atmosféra.


Medzinárodný deň detí pre deti zo škôl vo Vysokých Tatrách

Autor: VP PO - Dátum: 22.06.2017
Čítanosť: 7365
Verzia pre tlač

Skočiť na menu