Preskocit navigáciu

Začiatok spoločnej „policajnej“ spolupráce


Začiatok spoločnej „policajnej“ spolupráce

V polovici decembra 2018 pristálo na letisku v Bagdade slovenské vojenské lietadlo Spartan. Na letisku už čakali talianski Carabinieri, ktorí privítali nových kolegov z Vojenskej polície Slovenskej republiky. Aj keď už bolo neskoro večer, tak na príchod nových posíl čakal osobne veliteľ výcvikovej jednotky Carabinieri.
Na druhý deň boli príslušníci Vojenskej polície predstavení kľúčovému personálu kempu a taktiež hlavným predstaviteľom partnerských krajín, ktorí spolupracujú na spoločnom projekte. Vojenská polícia sa zapojila do aktivity spolu s USA, Kanadou, Švédskom, Fínskom, Českou republikou a pod vedením Talianskeho kontingentu sa podieľa na výcviku Irackých policajných bezpečnostných síl.
V súčasnej dobe príslušníci Vojenskej polície participujú na základnom policajnom vzdelávaní nových príslušníkov Irackých policajných jednotiek v kurze „Law Enforcement“. Svojimi skúsenosťami sa zároveň podieľajú na zdokonaľovacej odbornej, ale aj fyzickej príprave policajných príslušníkov z reálneho výkonu. Títo príslušníci absolvujú vyššiu formu policajno– taktickej prípravy so zameraním na činnosť malých jednotiek. V kurze „Police Advance training“ sa absolventi zdokonaľujú v zručnostiach a nadobúdajú nové skúsenosti. Inštruktori zároveň v týchto kurzoch nielen hodnotia frekventantov, ale hľadajú aj možných adeptov, ktorí by sa v budúcnosti mali stať inštruktormi a následne sami vzdelávať svoje jednotky.
V najbližšom období sa výcviková jednotka Carabinierov bude podieľať aj na špecializovaných kurzoch ako je napr. „Close Protection Team“, ale aj na odbornej príprave príslušníkov štábov práporov rýchlej reakcie Federálnych Policajných síl Irackej republiky


Začiatok spoločnej „policajnej“ spolupráceZačiatok spoločnej „policajnej“ spolupráceZačiatok spoločnej „policajnej“ spolupráce

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 19.12.2018
Čítanosť: 7348
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share