Preskocit navigáciu

Interoperabilita odstreľovačov


Interoperabilita odstreľovačov

V dňoch 7. – 11. júna 2021 sa v priestoroch CV Lešť uskutočnil spoločný sústredený výcvik odstreľovačov „SUMMER SNIPINNG 2021“ pod vedením inštruktorov oddelenia špeciálneho výcviku OKMVaK VP Vlkanová – Hronsek. Výcviku sa zúčastnili českí a slovenskí vojenskí policajti a taktiež aj inštruktori Centra výcviku Lešť.
Hlavnou úlohou výcviku bolo zvýšenie interoperability a vzájomné zdieľanie poznatkov a skúseností z danej oblasti. Výcvik bol zameraný na plnenie úloh v zastavaných oblastiach a streľby na blízke a stredné vzdialenosti. Počas výcviku sa etablovali nové poznatky a taktiež aktualizovali niektoré balistické prvky za využitia nových technických prostriedkov nevyhnutných pre dosiahnutie vysoko presnej streľby.
Výcvik sa realizoval v rôznych svetelných a meniacich podmienkach a odstreľovači často plnili úlohy v neštandardných streleckých podmienkach. Vyvrcholením výcviku bolo plnenie spoločnej úlohy a nasadenie všetkých odstreľovačov v kontexte jednej špeciálnej jednotky odstreľovačov.


Interoperabilita odstreľovačovInteroperabilita odstreľovačovInteroperabilita odstreľovačovInteroperabilita odstreľovačovInteroperabilita odstreľovačovInteroperabilita odstreľovačov

Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 11.06.2021
Čítanosť: 5140
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share