Preskocit navigáciu

Rekordná strelecká súťaž v Hronseku


Rekordná strelecká súťaž v Hronseku

V priestoroch Odboru krízového manažmentu, výcviku a kynológie VP Vlkanová- Hronsek sa 23. septembra uskutočnil 25. ročník streleckej súťaže riaditeľa Vojenskej polície v bojovej streľbe a 15. ročník Memoriálu pplk. Ľuboša Beláka. Riaditeľ Odboru podplukovník Marián Turanský zdôraznil, že vojenskí policajti si aj takýmto spôsobom pripomínajú pamiatku kolegov, ktorí zahynuli pri plnení služobných úloh. Či pri havárii lietadla v Hejcoch pri návrate z misie KFOR v Kosove (pplk. Ľ. BELÁK a jeho traja kolegovia), alebo pri zlaňovaní z vrtuľníka v Centre výcviku Lešť (rtm. Ľubomír IGAZ).
„Veľmi ma teší, že na súťaži sa v tomto roku zišiel rekordný počet súťažiacich (54) z troch rezortov: MO SR, Ministerstva vnútra i Ministerstva spravodlivosti. Rovnako nechýbali ani naši kolegovia z Vojenskej polície Českej republiky,“ zdôraznil podplukovník Turanský. Hlavný rozhodca súťaže major Marek Kostúrik pripomenul, že súťažiacich v tomto roku okrem iného čakala aj streľba spoza balistickej ochrany (štítu) na vzdialenosť od 5 do 15 metrov. Streľba v tíme, kde jeden strieľal z dlhej zbrane (samopal vz. 58) a druhý z pištole. Pri ďalších streleckých úlohách museli strelci vedieť oddeliť ľudí v dave, teda civilov od záškodníkov. Aby páchateľa zneškodnili, ale neohrozili pritom civilné osoby. Nebolo to vôbec jednoduché,“ konštatoval hlavný rozhodca.
Na súťaž sa prišla pozrieť aj delegácia Českej Vojenskej polície vedená zástupcom náčelníka plukovníkom Jiřím ROČEKOM, ktorú sprevádzal zástupca riaditeľa Vojenskej polície plukovník Marián KUDLÁČ. Obaja pri tejto príležitosti zdôraznili význam úzkej spolupráce a vzájomného odovzdávania si skúseností.
V kategóriách:
− Najrýchlejší strelec VP získal v rozstrele spomedzi 50 účastníkov titul major Peter Borovský (PPZ).
− Najlepšie družstvo: zvíťazila dvojica rotmajster Jaroslav Foľta a rotmajster Miloš Halecký (OKMVaK Vlkanová - Hronsek, skupina Prešov), pred príslušníkmi PPÚ Banská Bystrica a dvojicou: major Peter Borovský a major Marián Fiľus (PPZ).
− Najlepší strelec VP si palmu víťazstva odniesol rotmajster Jaroslav Foľta pred rotmajstrom Milošom Haleckým a nadrotmajstrom Vladimírom Fecurom (všetci OKMVaK Vlkanová - Hronsek, skupina Prešov).
− a Majster bojovej streľby bolo poradie na prvých troch miestach nasledujúce: rotmajster Jaroslav Foľta (OKMVaK Vlkanová - Hronsek, skupina Prešov), rotmajster Miloš Halecký (OKMVaK Vlkanová - Hronsek, skupina Prešov), major Peter Borovský (PPZ).
Na vydarenom podujatí sa z OS SR zúčastnili aj príslušníci zvolenskej brigády riadenia vzdušných operácií.

Autor: MO SR Jozef ŽIAK, Foto: MO SR Jozef ŽIAK


Rekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v HronsekuRekordná strelecká súťaž v Hronseku

Autor: MO SR Jozef ŽIAK , Foto: MO SR Jozef ŽIAK - Dátum: 23.09.2021
Čítanosť: 7211
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share