Preskocit navigáciu

Návšteva druhého štátneho tajomníka na pôde 5.pluku špeciálneho určenia


Návšteva druhého štátneho tajomníka na pôde 5.pluku špeciálneho určenia

      Štátny tajomník Ministerstva obrany Slovenskej republiky JUDr. Martin Vojtašovič v utorok 3. septembra 2024 spolu s generálnym štátnym radcom generálmajorom vo výslužbe Miroslavom Kocianom a vedúcim kancelárie štátneho tajomníka Mariánom Líškayom prekročili brány 5. pluku špeciálneho určenia (5. pšu). Bola to prvá návšteva štátneho tajomníka na pluku od vymenovania do funkcie.
      Počas návštevy veliteľ 5. pšu plukovník Peter Žochňák počas brífingu prítomných informoval o úlohách a poslaní pluku.
Súčasťou každej významnej návštevy je aj pietny akt kladenia vencov pri Pamätníku vojakom Síl pre špeciálne operácie, počas ktorého si zúčastnení uctili pamiatku padlých vojakov pluku.
       Na transport po areáli pluku skvele poslúžili štvorkolky Can-Am a Polaris s cieľom doviezť vzácnu návštevu do priestoru malorážkovej strelnice, kde ju čakala statická ukážka zbraní. Za prísnych bezpečnostných opatrení a inštrukcií operátorov pluku si delegácia mala možnosť vyskúšať streľbu z jednotlivých zbrani a tým si aspoň z časti „pričuchnúť“ k práci profesionálnych vojakov.
      Na záver stretnutia veliteľ previedol delegáciu priestorom klubu a svoju návštevu potvrdili zápisom do kroniky 5. pšu.


Návšteva druhého štátneho tajomníka na pôde 5.pluku špeciálneho určeniaNávšteva druhého štátneho tajomníka na pôde 5.pluku špeciálneho určeniaNávšteva druhého štátneho tajomníka na pôde 5.pluku špeciálneho určenia

Autor: kpt. Sylvia ŠEBESTIAN, príslušníčka 5.pšu , Foto: kpt. Sylvia ŠEBESTIAN, príslušníčka 5.pšu - Dátum: 03.09.2024
Čítanosť: 3922
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share