V Košiciach opäť po roku na Medzinárodnom maratóne mieru


V Košiciach opäť po roku na Medzinárodnom maratóne mieru

     Už tradične sa počas prvého októbrového víkendu – v nedeľu 6. októbra 2024 v Košiciach konal 101. ročník Medzinárodného maratónu mieru (MMM), najstaršieho maratónu v Európe. Medzi tisíckami bežcov nechýbali ani príslušníci 5. pluku špeciálneho určenia (5. pšu), ktorí sa zúčastnili v disciplínach maratón a polmaratón. Reprezentovali našu jednotku nielen športovým duchom, ale aj výnimočnou vytrvalosťou a odhodlaním.
      V kategórii maratón podal najlepší výkon náš kolega, ktorý zvládol 42,195 kilometrov v čase 2:47:59. Tento úctyhodný čas je nielen dôkazom jeho fyzickej pripravenosti, ale aj pevnej disciplíny, ktorou sa vyznačujú všetci príslušníci pluku.
      V polmaratóne „piataci“ opäť preukázali svoju skvelú fyzickú kondíciu. Ich účasť na tomto prestížnom podujatí je dôkazom, že profesionálni vojaci z 5. pšu sú schopní nielen plniť náročné úlohy v službe, ale aj vynikať v civilných športových aktivitách.
     Účasť našich príslušníkov na MMM bola športovým úspechom aj prezentáciou odhodlania, vytrvalosti a nezlomného ducha, ktorý je symbolom 5. pšu.

     Gratulujeme všetkým zúčastneným a prajeme veľa ďalších úspechov na športovom poli aj v službe vlasti!


V Košiciach opäť po roku na Medzinárodnom maratóne mieru V Košiciach opäť po roku na Medzinárodnom maratóne mieru V Košiciach opäť po roku na Medzinárodnom maratóne mieru V Košiciach opäť po roku na Medzinárodnom maratóne mieru V Košiciach opäť po roku na Medzinárodnom maratóne mieru

Autor: kpt. Sylvia ŠEBESTIAN, príslušníčka 5.pšu , Foto: príslušník 5.pšu - Dátum: 06.10.2024
Čítanosť: 116
Verzia pre tlač

Skočiť na menu