Preskocit navigáciu

Hrdosť na víťazstvo nad fašizmom


Hrdosť na víťazstvo nad fašizmom Vo štvrtok 10. mája sa v Klube MO SR uskutočnilo slávnostné zhromaždenie ministerstva obrany pri príležitosti 67. výročia víťazstva nad fašizmom.

„Som hrdý na to, že sa Slováci nezmierili s fašizmom a boli ochotní za svoju vlasť a jej slobodu bojovať“, povedal štátny tajomník ministerstva Miloš Koterec. Pokračoval: „Hodnoty, ktoré vydobili naši otcovia a starí otcovia sú univerzálne a riadite sa nimi aj vy - súčasní profesionálni vojaci. Svojou prácou dennodenne podporujete, udržiavate a stabilizujete mier na rôznych miestach planéty. Aj naprieč Slovenskom pomáhate ľuďom pri povodniach, požiaroch, ochraňujete životy, zdravie, majetok... Mier a bezpečnosť sú základy, na ktorých sú budované naše ozbrojené sily. Ďakujem všetkým profesionálnym vojakom a civilným zamestnancom za kvalitnú prácu pre rezort obrany a našu spoločnosť.“

Na slávnostnom zhromaždení bol prečítaný aj rozkaz prezidenta a hlavného veliteľa Ozbrojených síl SR Ivana Gašparoviča. Medzi pozvanými boli i predstavitelia občianskych združení, ktoré spolupracujú s rezortom obrany. Napríklad Klub generálov Slovenskej republiky či Zväz vojakov SR.

Tradične boli pri príležitosti víťazstva nad fašizmom vyznamenaní vojaci a zamestnanci rezortu. Vyznamenania, medaily a pamätné odznaky udelené ministrom obrany Martinom Glváčom a náčelníkom Generálneho štábu OS SR generálporučíkom Petrom Vojtekom si prevzali dve desiatky ocenených z rúk Miloša Koterca a Petra Vojteka.

Hrdosť na víťazstvo nad fašizmomHrdosť na víťazstvo nad fašizmomHrdosť na víťazstvo nad fašizmomHrdosť na víťazstvo nad fašizmomHrdosť na víťazstvo nad fašizmomHrdosť na víťazstvo nad fašizmomHrdosť na víťazstvo nad fašizmomHrdosť na víťazstvo nad fašizmomHrdosť na víťazstvo nad fašizmomHrdosť na víťazstvo nad fašizmomHrdosť na víťazstvo nad fašizmomHrdosť na víťazstvo nad fašizmomHrdosť na víťazstvo nad fašizmomHrdosť na víťazstvo nad fašizmomHrdosť na víťazstvo nad fašizmomHrdosť na víťazstvo nad fašizmomHrdosť na víťazstvo nad fašizmomHrdosť na víťazstvo nad fašizmomHrdosť na víťazstvo nad fašizmomHrdosť na víťazstvo nad fašizmomHrdosť na víťazstvo nad fašizmom

Autor: MO SR - Pavol Vitko , Foto: MO SR - Ivan Kelement - Dátum: 10.05.2012
Čítanosť: 11274
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share