Preskocit navigáciu

Štábny nácvik príslušníkov štábu NATO mnohonárodného práporu vojenskej polície (NATO MNMPBAT) a plánovacia konferencia hlavných príslušníkov NATO MNMPBAT


Štábny nácvik príslušníkov štábu NATO mnohonárodného práporu vojenskej polície (NATO MNMPBAT) a plánovacia konferencia hlavných príslušníkov NATO MNMPBAT

Na základe spracovaného plánu aktivít v rámci projektu NATO mnohonárodného práporu Vojenskej polície (ďalej len NATO MNMPBAT) sa v termíne od 11.5. do 15.5. 2015 v priestoroch výcvikového priestoru Lešť uskutočnil spoločný štábny nácvik príslušníkov štábu NATO mnohonárodného práporu vojenskej polície (NATO MNMPBAT) a plánovacia konferencia hlavných príslušníkov NATO MNMPBAT.

 Hlavným cieľom tohto štábneho cvičenia nácviku, bolo zladenie činnosti všetkých kľúčových, ale aj štábnych funkcií k pripravovanému spoločnému medzinárodnému cvičeniu pod názvom COMPACT EAGLE- 15. Dané spoločné cvičenie NATO MNMPBAT sa uskutoční v Poľsku v priestoroch simulačného centra poľskej armády a vo výcvikových priestoroch poľskej vojenskej polície v novembri 2015, kde po ukončení spomínaného cvičenia bude vykonanie aj certifikácie príslušníkov štábu mnohonárodného práporu. Tomuto spoločnému cvičeniu v súlade so schváleným plánom aktivít na rok 2015 bude predchádzať spoločné štábne cvičenie za podpory simulačných technológií (CAX) v simulačnom priestore výcvikového centra armády Českej republiky v Brne v septembri 2015.

Cieľom tohto spoločného štábneho nácviku príslušníkov štábu bolo zosúladenie a aktualizácia jednotlivých SOP, podľa ktorých sa riadia jednotlivé činnosti NATO MNMPBAT. Spracovanie operačného rozkazu veliteľa NATO MNMPBAT (OPORD). Príprava a kontrola celkovej dokumentácie práporu pred vykonaním certifikácie v novembri tohto roku.

Cieľom plánovacej konferencie príslušníkov hlavného riadiaceho tímu bolo zosúladenie jednotlivých termínov spoločných prípravných cvičení v roku 2015, príprava vytvorenia databáze cvičiacej jednotky k pripravovanému štábnemu cvičeniu za pomoci simulačných technológií (CAX) v Brne a medzinárodnému cvičeniu COMPACT EAGLE-15, spracovanie cvičiacich cieľov ku cvičeniu COMPACT EAGLE-15. Zabezpečenie spojenia a kompletné logistické zabezpečenie počas cvičení CAPABLE LOGISTICIAN-15 a COMPACT EAGLE-15.Príslušníci CREVAL skupiny sa zamerali na aktualizáciu všetkých kontrolných listov, podľa ktorých bude vykonaná certifikácia štábu práporu v novembri 2015, pri aktualizácií pracovnej dokumentácie veliteľa práporu boli nápomocný a vystupovali v roli poradcov.



Autor: VP - Dátum: 18.05.2015
Čítanosť: 5703
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share