Preskocit navigáciu

Generál Maxim ocenil vojakov z misie UNFICYP


Generál Maxim ocenil vojakov z misie UNFICYP

Na pôde nitrianskej protilietadlovej raketovej brigády dnes náčelník Generálneho štábu odovzdal ocenenia 92 profesionálnym vojakom, ktorí sa pred nedávnom vrátili z ročného pôsobenia v misii UNFICYP na Cypre.
Spolu s medailami za pôsobenie v mierových a pozorovateľských misiách bol vojakom a vojačkám priznaný status vojenského veterána a odovzdané medaily a preukazy s tým spojené.
"Spolupráca s armádami našich partnerov v tejto misii je už tradične na vysokej úrovni. Zvlášť súhra a zladenosť vojakov rôznych, často susediacich krajín je pre obyvateľov Cypru najlepším príkladom priateľstva susedných národov," uviedol vo svojom príhovore generál Maxim.
Počas svojho pôsobenia na rozdelenom ostrove slovenský vojaci spolu so svojimi kolegami z Maďarska a Srbska zabezpečovali dodržiavanie statusu-quo v nárazníkovej zóne Sektoru 4, ako aj ženijné zabezpečenie pre celú misiu. Slovenskí vojaci sa zároveň podieľali na riadení činnosti misie z rôznych pozícii na veliteľstve a jej policajnom zabezpečení.

 


Generál Maxim ocenil vojakov z misie UNFICYPGenerál Maxim ocenil vojakov z misie UNFICYPGenerál Maxim ocenil vojakov z misie UNFICYP

Autor: OOd NGŠ , Foto: plrb Nitra - Dátum: 13.09.2017
Čítanosť: 8129
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share